Kill grill. Restauracja od kuchni, Anthony Bourdain - recenzja

Zanim sięgniecie po jakąkolwiek książkę tego autora, a raczej mistrza kulinarnego ściągnijcie sobie kilka odcinków jego programu "Anthony Bourdain: No Reservations and The Layover".
Ten program to niezwykła podróż przez wszystkie kontynenty w poszukiwaniu niezwykłych smaków, aromatów i najdziwniejszych potraw. Ciekawe doświadczenie kulturalne, ale i kulinarne.
Coś jak wyprawa podróżnika i mistrza patelni w jednym...

Zachwycona programem sięgnęłam po książki i mam zamiar zanudzić Was każdą częścią serii wydanej przez tego autora.

Książka, o której dzisiaj chciałabym wspomnieć to szalony pamiętnik niezwykłego człowieka, który z poczuciem humoru i barwnym językiem opowiada o swoich początkach.
Niezwykła historia, która toczy się w luksusowych restauracjach i podłych, zapomnianych knajpach. Szczerość, poczucie humoru i odarcie ze wszystkich tajemnic świata kuchni.
To nie tylko spojrzenie na świat restauracji od środka, ale i tysiące porad, które przydadzą się niejednej z nas.

Przeczytałam jednym tchem... i już czytam kolejne części.
*Moja ocena: 9,5/10*

anthony bourdain1.jpg

0 komentarze:

Prześlij komentarz